Corona vaccinaties De stand van zaken – Huisartsenpraktijk Voordorp – Utrecht
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Voordorp
R.A. Kartinistraat 40 3573 XC
Utrecht

Terug naar overzicht

Corona vaccinaties De stand van zaken

We krijgen veel vragen over de corona vaccinaties. Helaas kunnen we die vragen niet allemaal beantwoorden omdat het beleid van het RIVM nogal eens veranderd en ook wij maar beperkte informatie krijgen.

In dit bericht leest u wat er nu (16 april 2021) wel bekend is:

Huisartsen wordt gevraagd telkens een beperkte groep mensen uit te nodigen voor vaccinatie. De afgelopen maand waren dat de mensen geboren in 1956 en 1957, ouderen die thuis geprikt moesten worden, en mensen met bepaalde medische indicaties.

Voor de komende weken is de groep aan de beurt die geboren is in 1958, 1959 of 1960. Als u tot die groep behoort krijgt u binnenkort van ons een uitnodiging. Wat er daarna gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Het lijkt er op dat de GGD de overige bevolkingsgroepen zal gaan vaccineren, maar het is nog voor veel groepen mensen onduidelijk wie wanneer aan de beurt is. Hou daarom het nieuws in de gaten.

Huisartsen vaccineren met het AstraZenica vaccin. Daarover is veel publiciteit over bijwerkingen. Het risico daarop is echter zo klein dat het veel gevaarlijker is om u niet te laten vaccineren. Ons sterke advies daarover is dan ook: wel doen! Wij hebben niet de mogelijkheid om andere merken vaccin te geven, en als u de uitnodiging nu afslaat zult u waarschijnlijk lang moeten wachten op een andere mogelijkheid.

Publicatiedatum: 20-04-2021